Ενημέρωση με ένα κλικ

Τέλος εποχής για την Bethesda: Απολύθηκε μετά από 18 χρόνια ο concept artist του Skyrim

Ο Ray Lederer, ο τελευταίος καλλιτέχνης που είχε εργαστεί στον θρυλικό τίτλο, αποχωρεί από το στούντιο εν μέσω των μαζικών περικοπών της Microsoft.

Η βιομηχανία του gaming δέχεται ένα ακόμα πλήγμα, καθώς το κύμα των μαζικών απολύσεων συνεχίζει να επηρεάζει ακόμα και τα πιο ιστορικά στελέχη. Η Bethesda Game Studios βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων, καθώς η μητρική εταιρεία Xbox / Microsoft προχώρησε σε περικοπές που οδήγησαν στην αποχώρηση ενός εκ των κορυφαίων δημιουργών της. Ο Ray Lederer, ο τελευταίος εναπομείναντας concept artist που είχε εργαστεί στο εμβληματικό Skyrim, αποτελεί πλέον παρελθόν για την εταιρεία, ολοκληρώνοντας μια διαδρομή 18 ετών.

Ο Lederer υπήρξε κεντρική φιγούρα για την αισθητική ταυτότητα των παιχνιδιών της Bethesda. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του The Elder Scrolls V: Skyrim, συνεργάστηκε στενά με τον αείμνηστο Adam Adamowicz, θέτοντας τα θεμέλια για την αρχιτεκτονική και τον οπτικό κόσμο που αγάπησαν εκατομμύρια παίκτες. Η συνεισφορά του δεν σταμάτησε εκεί, καθώς άφησε το στίγμα του στο Fallout 4, το Fallout 76, αλλά και στα πρώτα στάδια του Starfield. Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στο πολυαναμενόμενο The Elder Scrolls 6, γεγονός που καθιστά την αποχώρησή του ιδιαίτερα αισθητή για το μέλλον του franchise.

Μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στο LinkedIn, ο καλλιτέχνης αποχαιρέτησε την ομάδα του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχω ζήσει πολλές ζωές εδώ, έκανα φιλίες που θα κρατήσουν για μια ζωή, πέρασα από απίστευτα υψηλές κορυφές επιτυχίας αλλά και από καταστροφικά χαμηλά σημεία τραγωδίας και απώλειας». Η είδηση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα των παικτών, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους βλέποντας βετεράνους δημιουργούς να απομακρύνονται στο πλαίσιο εταιρικών αναδιαρθρώσεων, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην καλλιτεχνική κατεύθυνση των επερχόμενων τίτλων της Bethesda.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com