Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Δεν πρόκειται να κάνω χρήση βουλευτικής ασυλίας για το Qatargate»

Ο πρώην επίτροπος απορρίπτει κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές των βελγικών αρχών αβάσιμες, και προσφεύγει ο ίδιος στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος περνά στην αντεπίθεση, απαντώντας με κατηγορηματικό τρόπο στις πληροφορίες που τον συνδέουν με το σκάνδαλο Qatargate. Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να κάνει χρήση βουλευτικής ασυλίας, ενώ ανακοίνωσε την απόφασή του να προσφύγει αυτοβούλως στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, το όλο ζήτημα που επιχειρείται να συνδεθεί με το όνομά του είναι «απολύτως αβάσιμο». Όπως αναφέρει ο ίδιος, πληροφορήθηκε από δημοσιογράφους για την ύπαρξη εγγράφου των βελγικών αρχών, το οποίο χαρακτηρίζει «αυθαίρετο, απαράδεκτο και ύποπτο». Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η συμμετοχή του στον οργανισμό Fight Impunity ήταν καθ’ όλα νόμιμη και διαφανής, έχοντας λάβει προ τριετίας την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της προέδρου της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η υπόθεση αυτή δεν με αφορούσε ποτέ», τονίζει ο πρώην επίτροπος, αρνούμενος κατηγορηματικά οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση εμπλοκή του σε επιλήψιμες δραστηριότητες. Δεσμεύτηκε δε ότι θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες με κάθε νόμιμο μέσο, επιδιώκοντας την πλήρη διερεύνηση του θέματος από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com