Αγρίνιο: Ο Άκης Πετρετζίκης ανακαλύπτει τις παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής στο Akis Food Tour
Ένα οδοιπορικό γεμάτο κτηνοτροφική παράδοση, τοπικά τυριά και ιστορικά στέκια που αποκαλύπτει την αυθεντική γαστρονομική ταυτότητα του Αγρινίου και της λίμνης Τριχωνίδας.
Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή, το Akis Food Tour, μας προσκαλεί σε μια νέα, αντισυμβατική γαστρονομική περιπέτεια. Ο Άκης Πετρετζίκης κάνει στάση στο Αγρίνιο, την Κυριακή 07 Ιουνίου στις 20:45 στον Alpha, για να γνωρίσει έναν τόπο με βαθιά αγροτική παράδοση και ισχυρούς δεσμούς με την κτηνοτροφία.
Το ταξίδι ξεκινά με μια ξενάγηση στην πόλη από τον Δημήτρη και τον Σταύρο, που μας συστήνουν τις ιστορικές καπναποθήκες, τη λαχαναγορά και το Παπαστράτειο Πάρκο. Η περιήγηση αποκτά γευστικό ενδιαφέρον στο πατσατζίδικο «Στέκι» του κυρίου Χρήστου, όπου σερβίρονται παραδοσιακές συνταγές όπως πατσάς, μοσχαροκεφαλή και γαρδούμπα. Στον φούρνο του Θάνου Κονδύλη, που χρονολογείται από το 1901, ο Άκης μαθαίνει τα μυστικά του προζυμένιου ψωμιού και του παραδοσιακού πρόσφορου, ενώ στην Κληματαριά του Αυλωνίτη δοκιμάζει αυθεντικά ψητά.
Η εξερεύνηση συνεχίζεται στην Αμφιλοχία, με στάση στο παντοπωλείο «Ελληνίς» για γευσιγνωσία τοπικών τυριών, όπως γραβιέρες και κεφαλογραβιέρα. Στο χωριό Μυρτιά, ο Άκης απολαμβάνει σπιτική χορτόπιτα και κοκορέτσι στο καφενείο της κυρίας Αθανασίας. Κορυφαία στιγμή του οδοιπορικού αποτελεί η στάση στη λίμνη Τριχωνίδα και την ταβέρνα Μπίκας, που λειτουργεί από το 1950, όπου κυριαρχούν οι ψαρομεζέδες γλυκού νερού, όπως η αθερίνα και το γλανίδι.
Το ταξίδι ολοκληρώνεται με ένα παραδοσιακό γλέντι δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα, με αρνί στη σούβλα και τοπικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.
[PLACEHOLDER_1 url=https://www.youtube.com/watch?v=n-2NkWbNXVM]