Ενημέρωση με ένα κλικ

Κατερίνα Διδασκάλου: «Σε θεωρούν τουλάχιστον ανάπηρη όταν μείνεις έγκυος»

Η γνωστή ηθοποιός μιλά για τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασία τους κατά την κύηση και τη σχέση της με τη θρησκεία.

Η Κατερίνα Διδασκάλου μίλησε ανοιχτά για τις έμφυλες διακρίσεις στον εργασιακό χώρο, με αφορμή τις δηλώσεις που παραχώρησε στην εκπομπή Super Κατερίνα με την Κατερίνα Καινούργιου στον Alpha, το πρωί της Πέμπτης. Η αγαπημένη ηθοποιός στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η εγκυμοσύνη στην Ελλάδα, τονίζοντας πως συχνά οι γυναίκες αντιμετωπίζονται «ως ανάπηρες» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Έχουν αρχίσει τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα, αλλά είναι μια πικρή αλήθεια πως σε θεωρούν τουλάχιστον ανάπηρη όταν μείνεις έγκυος», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η ίδια μοιράστηκε τη δική της θετική εμπειρία, εξιστορώντας πως ο Μανούσος Μανουσάκης, όταν τον ενημέρωσε για την εγκυμοσύνη της, την ενθάρρυνε λέγοντάς της: «Τι ωραία, θα σκίσει η σειρά», επιτρέποντάς της να εργάζεται κανονικά. Η ηθοποιός τόνισε πως δούλευε σε όλες της τις εγκυμοσύνες και δεν το έχει μετανιώσει, εκφράζοντας ωστόσο τη λύπη της για τον χρόνο που αναγκάστηκε να αποχωριστεί τα παιδιά της λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη στάση της απέναντι στη θρησκευτική πίστη, διαχωρίζοντας τη θέση της από τον «τιμωρητικό Θεό». «Σέβομαι την παγκόσμια αρμονία και μια ανώτερη δύναμη που μας διέπει, αλλά ποτέ δεν πίστεψα στον τιμωρητικό Θεό που μας κοιτάζει από πάνω και βάζει ενοχές», κατέληξε η πρωταγωνίστρια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com