Ανδρέας Μικρούτσικος: «Αν ο Ακύλας χάσει την πρώτη θέση στη Eurovision 2026, υπεύθυνος είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός»
Ο γνωστός παρουσιαστής άσκησε έντονη κριτική για τη σκηνοθεσία και τη σημειολογία της ελληνικής συμμετοχής, χαρακτηρίζοντας «κουραστικά» τα ευρήματα της παρουσίασης του τραγουδιού «Ferto».
Σε μια αποκαλυπτική παρέμβαση στον αέρα της εκπομπής Buongiorno την Πέμπτη, ο Ανδρέας Μικρούτσικος θέλησε να εκφράσει τους έντονους προβληματισμούς του για την πορεία της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2026. Ενόψει του μεγάλου τελικού που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, ο έμπειρος παρουσιαστής, μιλώντας στο μαγκαζίνο της Φαίης Σκορδά, υπογράμμισε πως θεωρεί τον Φωκά Ευαγγελινό υπεύθυνο σε περίπτωση που η ελληνική αποστολή δεν κατακτήσει την κορυφή.
Αν και ο κ. Μικρούτσικος εξήρε το ταλέντο και τη διαδρομή του γνωστού καλλιτεχνικού επιμελητή, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που διαθέτει «το άγγιγμα του Μίδα», στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο σκηνοθετικό αποτέλεσμα της εμφάνισης του Ακύλα. «Αν χάσουμε την πρώτη θέση, υπεύθυνος είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός. Δεν ξέρω αν είναι δικές του οι ιδέες, αλλά το κομμάτι που είδαμε έχει μια σημειολογία που δεν ευνοεί τον ερμηνευτή», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον παρουσιαστή, η εισαγωγή χαρακτήρων όπως η Παρθένα Χοροζίδου και η παρουσίαση «σημειολογικών καρικατούρων» μέσα σε δωμάτια, αποσπούν την προσοχή από το συναίσθημα του τραγουδιού «Ferto». Ο ίδιος τόνισε ότι η διαρκής κίνηση στη σκηνή κουράζει τον ερμηνευτή, με αποτέλεσμα να ακούγεται ασθμαίνων στις πιο κρίσιμες, μελωδικές στιγμές του κομματιού. «Είναι ευρηματάρες, αλλά δεν ευνοούν το συγκεκριμένο πρόσωπο. Τον κάνουμε κατάκοπο», κατέληξε, ασκώντας έντονη κριτική για την επιλογή να «κυνηγάει» τον ερμηνευτή ένα ολόκληρο σκηνικό σύνολο, την ώρα που το κομμάτι οφείλει να αναδεικνύει την προσωπική του φόρτιση.