Ενημέρωση με ένα κλικ

Δένδιας στον Αθήνα 9,84: “Να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα”

«Αυτό που κάνετε είναι όχι απλώς θεάρεστο, αλλά απολύτως χρήσιμο και αποδεικτικό ότι η ελληνική κοινωνία έχει αντοχές, έχει δυνάμεις μέσα της οι οποίες τις επιτρέπουν να διατηρήσει σε ζωή τον κοινωνικό ιστό και σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε παρέμβασή του στον Ραδιομαραθώνιο τού «Αθήνα 9,84» για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στην εκπομπή «Ο γύρος του κόσμου σε 1 ώρα».

Ο κ. Δένδιας συνεχάρη τον Δήμο, τον σταθμό, και τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη για την πρωτοβουλία και για την ευαισθησία που αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει σε στιγμές που είναι δύσκολες και ευχήθηκε «να μαζευτεί ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας».

Αναφερόμενος στις φετινές γιορτές, είπε πως είναι περίεργες. «Γιορτές όπου τα πράγματα που έχουμε πάντοτε μάθει να συνδυάζονται δεν είναι εκεί και μένει η απόσταση ακόμα και απόσταση από ανθρώπους απόλυτα οικείους μας που τους αγαπάμε και που μας λείπουν. Και από την άλλη, το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί η κατάσταση στην αγορά και στην οικονομία, τις ανάγκες δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας των ανθρώπων που έχουν ανάγκη» προσέθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την ελπίδα να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που περνάει κανείς με τον τρόπο που τα περνάμε φέτος.

Ερωτηθείς εάν χρειάζεται μεγαλύτερη εμπλοκή του κράτους και της Πολιτείας ως προς την ενίσχυση αντίστοιχων πρωτοβουλιών ή κέντρων για τους πιο αδύναμους, ο υπουργός ανέδειξε τόσο το ρόλο του κράτους όσο και του ιδιωτικού τομέα. «Θα πρέπει να επιτευχθεί ένας ισορροπημένος συνδυασμός και των δυο. Όμως και η ευαισθησία και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, με την ευρύτερη έννοια του καθενός, από εμάς δηλαδή τελικά, είναι απολύτως απαραίτητες. Απολύτως απαραίτητες»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει