Ενημέρωση με ένα κλικ

Βουλή: Άρχισε η συζήτηση για το νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την “Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων”.

Στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί, μέχρι τώρα, δύο υπουργικές τροπολογίες. Η πρώτη είναι από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά το πρώτο βήμα για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ. Η δεύτερη τροπολογία από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την οποία παρέχεται η δυνατότητα καθορισμού ανώτατης τιμής στα test covid 19, σε φαρμακευτικά προϊόντα και αγαθά ή υπηρεσίες απαραίτητες για την υγεία των πολιτών.

Πέντε βουλευτικές τροπολογίες

Στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί και πέντε βουλευτικές τροπολογίες. Ειδικότερα, από βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει τροπολογία για τη διαγραφή των προστίμων για την εκπρόθεσμη υποβολή των καταστάσεων πελατών – προμηθευτών του έτους 2014, καθώς αυτή δημιουργήθηκε υπαιτιότητα της ΓΓΔΕ.

Τρεις τροπολογίες έχουν κατατεθεί από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Η πρώτη αφορά την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση και στην διαμονή για το 2021. Η δεύτερη, την παράταση υποχρέωσης δημοσίων διακηρύξεων, προκηρύξεων και περιλήψεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο. Και η τρίτη τροπολογία για την προσαρμογή της ειδικής πειθαρχικής διάταξης του άρθρου 159 του Ν.2960/2001 για τους τελωνειακούς υπαλλήλους προς τα ισχύοντα στον Κώδικα Υπαλλήλων Δημοσίου που οδηγεί σε υπέρμετρες και δυσανάλογες, όπως αναφέρει το ΚΙΝΑΛ, ποινές.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ 25, με πρώτο υπογράφοντα τον γραμματέα Γιάνη Βαρουφάκη, έχει καταθέσει τροπολογία για την θέσπιση Ειδικού Ψηφιακού Φόρου 4% επί των μεικτών εσόδων στις πλατφόρμες φιλοξενίας περιεχομένου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει