Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Τσίπρας “έπαθε πρόγραμμα ΔΕΘ”- Ζητάει χιλιάδες προσλήψεις και αυξήσεις μισθών στην υγεία

Σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ με προτάσεις και εξαγγελίες που “θυμίζουν ΔΕΘ” προανήγγειλε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ειδικότερα, τα ανώτατα στελέχη της Κουμουνδούρου, εισηγήθηκαν στον πρώην Πρωθυπουργό ένα νέο σχέδιο για την αναδιαμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Στόχος σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ με αυξημένες δαπάνες από το δημόσιο προϋπολογισμό,  ώστε να φτάσει άμεσα το 7% του ΑΕΠ. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας προτείνει 15.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με γενναίες αυξήσεις μισθών.
Για αυτό και θα ζητήσουμε τη παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών υγείας λόγω κορωνοϊού.
Διότι ας το καταλάβουν καλά ούτε η δημοκρατία, ούτε ο έλεγχος και η λογοδοσία μπορούνε να μπούνε σε καραντίνα.
Ούτε πρόκειται να ανεχθούμε κάποιοι, με πρόσχημα τη καραντίνα να κάνουν χρυσές δουλειές με τα χρήματα αυτών που υποφέρουν» ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, ότι η «κρίση η υγειονομική, μπορεί να είναι δραματική, μπορεί να είναι επώδυνη, μπορεί να είναι καταλυτική για τη ζωή πολλών από εμάς, κάποια στιγμή όμως θα τελειώσει. Και θα αρχίσει μια νέα κρίση διαρκείας. Οικονομική και κοινωνική. Όταν λοιπόν τελειώσει το υγειονομικό σκέλος της κρίσης. Θα γίνει λογαριασμός. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο του τόπου». κατέληξε ο πρώην Πρωθυπουργός

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει