Ενημέρωση με ένα κλικ

LIVE Τσίπρας: Σταματήστε να σκοτώνετε την κοινή λογική

Στο βήμα της βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετείται στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

https://www.facebook.com/watch/?v=3656763921049027

  • Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα:
    Η χώρα βιώνει μια δραματική κατάσταση. Επισκέπτομαι τα δημόσια νοσοκομεία και βλέπω την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές. Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.
  • Δεν σας ζητάμε να είστε υπεράνθρωπος. Δεν ζητήσαμε να σκοτώσετε τον ιό. Ζητάμε να μην σκοτώνετε την κοινή λογική.
  • Να μην βγαίνουν οι υπουργοί σας και να λένε ότι πανηγυρίζουν διότι σε άλλες χώρες έχουν πεθάνει περισσότεροι. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε κρετίνους; ή σε πολίτες χαμηλής νοημοσύνης; Αυτή τη στιγμή χρειάζεται λίγο ταπεινότητα.
  • Εσείς κ. Μητσοτάκη καλύπτετε αυτές τις δηλώσεις; Του κ. Γεωργιάδη και του κ. Γεραπετρίτη;
  • Ανακοινώσατε χθες ότι κάνετε μια μεγάλη παρέμβαση. Σε ότι αφορά τους επικουρικούς γιατρούς μέσα στις ΜΕΘ. Μα αυτό το είχατε ήδη ανακοινώσει. Πριν ένα μήνα. Γιατί το ξαναείπατε χθες;
  • Εχετε να πάτε σε δημόσιο νοσοκομείο από τον Μάρτη. Ο μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης είναι στις μονάδες έκτακτων περιστατικών, στις κλινικές covid, οι οποίες έχουν 60-70 ασθενείς και έχουν 4 γιατρούς.
  • Οι παρεμβάσεις σας είναι μόνο για την επικοινωνία και για να γράψουν τα φιλικά Μέσα πόσο καλός είστε.
  • Ολα τα κόμματα έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.
    Το προβλήματα υπάρχουν χρόνια. Δεν είναι τωρινά. Αλλά έχει η χώρα μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα. Γιατί δεν υπάρχει πλέον τρόικα, ούτε υποχρέωση για πλεονάσματα, υπάρχει το Ταμείο Ανάκαμψης, υπάρχει δυνατότητα φτηνού δανεισμού από την ΕΚΤ, υπάρχει το μαξιλαράκι και υπάρχει και ένα πακέτο από τον ESM. Η χώρα, δηλαδή, έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει. Κι αντί να το κάνετε αυτό καταθέτετε προϋπολογισμό με 600 εκ. ευρώ χαμηλότερη δαπάνες για την Υγεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει