Ενημέρωση με ένα κλικ

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τα κρούσματα – Νέα μέτρα στο τραπέζι

Η κυβέρνηση δείχνει προβληματισμένη σχετικά με τα κρούσματα και την αύξηση που παρατηρήθηκε χθες, Τετάρτη. Μάλιστα, η Β.Ελλάδα φαίνεται να μπαίνει κι άλλο στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, χθες καταγράφηκαν 3.209 νέα κρούσματα, 60 νεκροί και 480 διασωληνωμένοι, στοιχείο που δείχνει την πίεση στο ΕΣΥ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπ.Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στα «κόκκινα», με τη Θεσσαλονίκη να έχει τη «μερίδα του λέοντος» στη διασπορά του ιού, καταγράφοντας 905 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο.

«Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τη Φλώρινα, τον Εβρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, αναφορικά με τις περιοχές που θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες, πέραν της Θεσσαλονικης.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη σήμερα με τη συμμετοχή των κ. Κικίλια, Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει νέα μέτραγια τα χερσαία σύνορα της χώρας. Καθώς, έχει παρατηρηθεί πολύ μεγάλη κινητικότητα εκεί τις τελευταίες ημέρες. Τα μέτρα αυτά μπορεί να αφορούν αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορα. Και, αν παραστεί ανάγκη το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ως έσχατη λύση.

Επίσης υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdownσε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Χωρίς να είναι γνωστές ακόμη λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει