Ενημέρωση με ένα κλικ

Σακελλαροπούλου: Η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.

Η κ. Σακελλαροπούλου αρχικά δήλωσε: «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού. Που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις πρωτόγνωρες συνθήκες υπό τις οποίες τιμάται φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου.

«Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης».

Επίσης δήλωσε ότι «το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες». Υπογραμμίζοντας ότι. «Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας».

Η Πρόεδρος έκλεισε δηλώνοντας ότι «η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες στεφάνι αναμένεται να καταθέσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More