Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Στις 10:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε διάγγελμα, όπου θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα στις περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα κρουσμάτων με τον κορονοϊό (ανάμεσα τους και η Αθήνα).

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται ανακοινώσει αναστολή λειτουργίας για μπαρ και εστιατόρια σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε Επίπεδο 4 και Επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης), με εξαίρεση το Take Away και το Delivery.

Παράλληλα θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας σε γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, κινηματογράφοι και θέατρα και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς θεωρούνται μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Από την πλευρά τους οι λοιμοξιολόγοι πρότειναν το γενικό κλείσιμο στην εστίαση και όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά έπεσε και η πρόταση να υπάρξει η λειτουργία τους με μειωμένο ωράριο, προκειμένου να κλείνουν τα καταστήματα στις 9 ή τις 10 το βράδυ.

Όσον αφορά το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης, το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα ισχύει από τις 10 ή τις 11 το βράδυ το συγκεκριμένο μέτρο αντί για τις 00:30, που είναι μέχρι τώρα.

Για την χρήση μάσκας, θεωρείται σίγουρο πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει