Ενημέρωση με ένα κλικ

Στη φυλακή Μιχαλολιάκος και διευθυντική ομάδα – Ξεκίνησε η επιχείρηση συλλήψεων

Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του παραδόθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η αστυνομία παρακολουθεί «διακριτικά» από την επανέναρξη της δίκης τα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, ενώ, σύμφωνα με πηγές της, έχουν «σφραγιστεί» οι πύλες εξόδους από τη χώρα.

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας», τόνισαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αστυνομικές πηγές.

Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 25 oμάδες συλλήψεων έχουν σχηματιστεί προκειμένου να προβούν στις επικείμενες συλλήψεις πρώην βουλευτών, πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται να διαβούν το κατώφλι διαφόρων φυλακών της χώρας.

Τουλάχιστον 80 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν σε αυτές, μεταξύ των οποίων και 10 ΕΚΑΜίτες! Πρόκειται για μικτά κλιμάκια των τεσσάρων αστυνομικών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και «σπασμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ, που θα ενταχθούν σε κάποια από αυτά τα κλιμάκια ανάλογα με την… επικινδυνότητα των κατηγορουμένων.

Οι «υποψήφιες» φυλακές μεταφοράς τους είναι 12, ενώ φαίνεται να αποκλείονται αυτές του Κορυδαλλού, όπως επίσης οι αγροτικές ή φυλακές κατάδικων για οικονομικά εγκλήματα. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ή Αμφισσας. Για τους υπολοίπους υπάρχουν «θέσεις» στις φυλακές Λάρισας, Βόλου, Μαλανδρίνου, Αγ. Στεφάνου Πάτρας, Τρίπολης, Κομοτηνής, Νιγρίτας, Κέρκυρας, Τρικάλων, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης.

Να υπενθυμίσουμε, ότι στη φυλακή οδηγούνται ο Μιχαλολιάκος και όλο το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής.

Από τους πρώην βουλευτές αναστέλλεται η ποινή για την Ελένη Ζαρούλια, τον Στάθη Μπούκουρα και τον  Αλεξόπουλο, που έχουν καταδικασθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και όχι για διεύθυνση.

Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους 51 κατηγορούμενους. Φυλακή μπαίνουν ο Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Γερμενής, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς, Ματθαιόπουλος.

Από τους 12 στους οποίους δόθηκε αναστολή, είναι και οι εξής πρώην βουλευτές: Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη ώστε να ερευνηθούν «κυβερνητικές παρεμβάσεις» του 2013, για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει