Ενημέρωση με ένα κλικ

Χατζηδάκης: “Πρόγραμμα μαμούθ το «Εξοικονομώ» – Επιδοτήσεις μέχρι 85% για ανακαινίσεις”

Για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αλλά και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στην πρωινή εκπομπή του OPEN

Αρχικά είπε: «Εκτός από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, παίρνουμε άλλα 12 μέτρα για ασφαλιστικό, εκπαιδευτικο, νομικό σύστημα και το δικό μας υπουργείο», ανέφερε ενώ ειδικά για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» σημείωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ένα πρόγραμμα μαμούθ, ενώ οι επιδοτήσεις για ανακαινίσεις θα φτάσουν μέχρι το 85%, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Ο υπουργός αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα υπογράμμισε ότι: «οι μειώσεις και οι ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη ξεκίνησαν από πέρυσι. Φέτος, υπάρχει και πρόγραμμα για προσλήψεις εργαζομένων, υπάρχει ο κορονοϊός αλλά και η ανάγκη ενίσχυσης της Άμυνας. Υπάρχει παγκόσμια καταιγίδα και όλα τα κράτη της Ευρώπης επηρεάζονται. Η κυβέρνηση κάνει διαχείριση που πρέπει να συγκρίνεται με άλλα κράτη της Ευρώπης, εδώ είναι ηπιότερη».

Ερωτηθείς για το πότε βλέπει εκείνος να αλλάζει το κλίμα προς το καλύτερο ανέφερε: «Ανάταση του κλίματος βλέπω όταν πάρει μπροστά η ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Να δούμε το συνολικότερο σκηνικό. Αν δεν υπήρχε η ανάγκη θωράκισης εθνικής άμυνας προφανώς θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, δεν γίνονται όλα μαζί. Αλλά ετοιμάζεται 2ο πακέτο από κυβέρνηση. Όλα αυτά βγαίνουν από την ίδια τσέπη».

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα τόνισε ότι πρέπει «να να δώσουμε χρόνο στις εξελίξεις. Η στάση των γειτόνων μας εξόχως προκλητική. Εμείς είμαστε υπέρ διαλόγου άλλα δεν μπορεί να συμβεί αυτόματα ή επειδή το θέλουμε εμείς.

Η Τουρκία μας έχει συνηθίσει σε όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες. Θέλω να δω πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Όταν σταματήσουν οι προκλήσεις μπορούμε να προχωρήσουμε σε συζητήσεις. Θα υπερασπιστούμε την ιστορία και την περηφάνια μας».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More