Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Νέα μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα

Νέα έκτακτα μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα:

-Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 4 Αυγούστου η είσοδος για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

-Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι δελτίου ομογενούς θα συμπληρώνουν το PLF και την ηλεκτρονική αναγγελία σύντομης μετακίνησης.

-Οι εργάτες γης σε περίπτωση που εξέλθουν της ελληνικής επικράτειας δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «Η κυβέρνηση θα αναπροσαρμόζει τις αποφάσεις της ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δειγματολογικά τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα τονίζοντας ότι, «Εξαιτίας της επιβάρυνσης στα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά των βαλκανικών χωρών πήραμε πρόσθετα μέτρα στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, ενώ ξεκινήσαμε εκτεταμένα στοχευμένα τεστ στα σύνορά μας με την Αλβανία».

«Επιβαρυμένη εικόνα επιβεβαίωσαν και τα αποτελέσματα των δειγματοληψίων στα σύνορά μας, με 8 θετικά κρούσματα σε σύνολο 866 στην κακαβιά και με συνολικά 170 θετικά σε σύνολο 19.676 ελέγχων στον Προμαχώνα από την 1η έως και τις 18 Ιουλίου».

Σε ότι αφορά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως πρόκειται για κρίσιμη σύνοδο κορυφής και πως ο πρωθυπουργός συμμετείχε και στην Ολομέλεια και σε πολλές συσκέψεις.

«Αναδείχθηκε πόσο πολύτιμη είναι για τη χώρα η ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Γεγονός που αξιοποιείται από τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι σκοπός είναι να συμβάλει εποικοδομητικά για την επιτυχή κατάληξη της συνόδου.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε ότι μέσα στην εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο που η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει