Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης για Μάτι: «Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά»

«Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «Καθημερινή», το οποίο αναφέρει, απειλές κατά του πραγματογνώμονα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνεργάτες του:

«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων».

Το δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι ο πραγματογνώμονας του πορίσματος για το Μάτι δεχόταν υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος, με τις υποδείξεις αυτές να εμποδίζουν την πραγματογνωμοσύνη.

Από την πλευρά τους τόσο ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, όσο και η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, διαψεύδουν το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα εμπλέκει τόσο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τον τέως αρχηγό της πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος φέρεται να προέτρεψε τον πραγματογνώμονα σε απόκρυψη στοιχείων αποδίδοντας την εξάπλωση της φωτιάς στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι ο ίδιος ενεργούσε υπό τις εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας.

«…θαψ’ τα μη μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν πολιτικές εντολές, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη… θα σε σκίσουμε, θες καμία δυσμενή;», φέρεται να είπε στον πραγματογνώμονα.

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, εμφανιζόμενος στην ΕΡΤ αρνείται οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα καθώς και οποιαδήποτε υπόδειξη ως προς την πραγματογνωμοσύνη:

«Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη».

Ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων Αντώνης Φούσας αναφέρει ότι ο πραγματογνώμονας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη πριν από περίπου ένα χρόνο για τις απειλές που έχει δεχτεί:

«Υπήρξαν απειλές σοβαρές και για αυτό έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη και έχει επιμεληθεί η δικαιοσύνη. Είχε δεχτεί απειλές σχετικά με το καθήκον, απειλές είχαν σχέση με την πραγματογνωμοσύνη και με τα αίτια της πυρκαγιάς και τους υπευθύνους και της μεγάλης καταστροφής».

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής»:

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου»

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επί του θέματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει