Ενημέρωση με ένα κλικ

Χρυσοχοΐδης για διαδηλώσεις: Ο νόμος θα εφαρμοστεί

Ιδιαίτερα αυστηρός φάνηκε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς με δηλώσεις του στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι “Ο νόμος θα εφαρμοστεί και αυτό δεν είναι δήλωση αυταρχισμού αλλά πράξη ευθύνης γιατί απαντάει στην κοινή λογική”.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος προέβλεψε ότι: “Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά, κανένας εισαγγελέας δεν θα απαγορεύσει διαδήλωση και η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι προοδευτική και θα έρθει σύντομα, θα τον καταργήσει”  ενώ, ο εισηγητής του ΚΚΕ κ. Γκιόκας τόνισε πως “υπήρξαν πολλοί νόμοι – βρικόλακες που ακύρωσαν στην πράξη οι λαοί και η ταξική πάλη, τέτοιος νόμος θα είναι και αυτός”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε: “Όσο καθυστερούμε, όσοι δεν θέλουν, τόσο τείνουν να ταυτίσουν την δημόσια διαμαρτυρία με την βία, την ταλαιπωρία και την αναστολή της κανονικής ζωής. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Θέλουμε από τις πορείες και τις συγκεντρώσεις να μένουν τα συνθήματα και όχι οι πράξεις βίας, η ταλαιπωρία, οι ζημιές. Όσο διστάζουμε και καθυστερούμε τόσο αντιδημοκρατικές φωνές μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος. Το ζήσαμε. Κάθε δικαίωμα συνοδεύεται από την ευθύνη άσκησής του αλλιώς ακυρώνεται από τις καταχρήσεις”.

Tέλος ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει ενημέρωση των πολιτών “με τη χρήση της τεχνολογίας, όταν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας διαδηλώσεων”, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα για τις ευθύνες του οργανωτή. “Αν δεν έχει την ευθύνη ο οργανωτής τότε τι οργανωτής είναι;” αναρωτήθηκε.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει