Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημοσκόπηση OPEN: Διαφορά 14 μονάδων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι ανησυχεί τους πολίτες

Nέα μεγάλη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η ALCO με τη συνεργασία του Open TV και του ethnos.gr. 

Και σε αυτή την έρευνα το OPEN επικεντρώνει σε θέματα της  περιφέρειας και ειδικότερα στη Θεσσαλία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε ολόκληρη τη χώρα. Το στατιστικό σφάλμα της δημοσκόπησης είναι +- 3,1%, ενώ το διάστημα βεβαιότητας είναι 95%. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν στο διάστημα 29 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2020.

Τα ευρήματα που προέκυψαν από τη δημοσκόπηση έχουν αρκετό ενδιαφέρον και έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα του ανοίγματος του τουρισμού και την πορεία της οικονομίας.

Παράλληλα προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά τη σειρά ιεράρχησης προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία με την ανεργία να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το τι πιστεύουν οι ερωτώμενοι αναφορικά με τον τρόπο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εάν είχε κερδίσει τις εκλογές του 2019. Την ίδια ώρα η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφιο ποσοστό.

Απλή πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται Ελληνική Λύση με 2,9% και ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%. Επίσης το 8,5% τάσσεται υπέρ του 8,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12%

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει