Ενημέρωση με ένα κλικ

Κ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μία συμφωνία στις 18 Ιουλίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε σήμερα μέρος στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που συμμετέχουν στην ομάδα που διαχειρίστηκε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός αναδεικνύοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι οικονομίες λόγω της πανδημίας και απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι εφόσον διαμορφώνεται η συναίνεση “ο ιός θα είναι εδώ για πολύ περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε”, αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και η ευρωπαϊκή απάντηση.

“Χρειαζόμαστε μία συμφωνία στις 18 Ιουλίου”, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής. “Η συμφωνία πρέπει να είναι φιλόδοξη και να μην αργήσει”, σημείωσε και πρόσθεσε πως οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία “ανεβάζουν τον πήχυ των προσδοκιών των πολιτών από μας” και ότι απαιτείται “ευελιξία”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα της Ελλάδας στους ξένους επισκέπτες από την 1η Ιουλίου. Σημείωσε ότι η χώρα τους υποδέχεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα. Επεσήμανε ακόμη ότι το προηγούμενο διάστημα λιγότεροι από 1 στους 1.000 επισκέπτες που είχαν υποβληθεί σε τεστ στο αεροδρόμιο εμφανίστηκαν θετικοί στον ιό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει