Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρίτσης για Novartis: «Η απόφαση ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας»

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»

Σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis, τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ αλλά και το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στον χώρο των media.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την επιθυμία της ελληνικής κοινωνίας να έρθουν όλα στο φως. Η απόφαση-κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει όλη την προπαγάνδα περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis», δήλωσε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί εναγώνια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα πραγματικά ζητήματα, μετατρέποντας την πολιτική ζωή σε αρένα.

Εν συνεχεία  τονίζει ότι το πραγματικό επίδικο αποτελεί η απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται στο πάρτι που έγινε σε βάρος του δημόσιου ταμείου. Από το συνολικό πρόστιμο των 340 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο καλείται να πληρώσει η Novartis, τα 310 εκατομμύρια αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, επισημαίνει, δηλώνοντας πλήρη επιβεβαίωση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ περί σκανδάλου:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να συγκρουστούμε με τις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος. Είναι η ΝΔ με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποπροσανατολίσουν με παρακρατικές μεθοδεύσεις, απειλές για μηνύσεις σε δημοσιογράφους και απόπειρες να τρομοκρατήσουν ακόμη και την ίδια τη Δικαιοσύνη».

Ο ίδιος αναφέρεται και στην χρηματοδότηση των Media εν μέσω κορονοϊού, δηλώνοντας:

«Στην εν κρυπτώ χρηματοδότηση ΜΜΕ από την κυβέρνηση με σκοπό τη χειραγώγηση και τον εκβιασμό-ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας-, στην παροιμιώδη αποτυχία της στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που είναι ήδη εδώ, οδηγώντας τη χώρα σε μια εφιαλτική προοπτική και βέβαια στην απομόνωση της χώρας σε διπλωματικό επίπεδο, όπως παραδέχτηκε ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, κ. Ντόκος, με απρόβλεπτες συνέπειες για την εξωτερική μας πολιτική».

Σχετικά με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ σημείωσε:

«Πυροδότησε τη συζήτηση για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος με προκλητικούς όρους αδιαφάνειας από την κυβέρνηση»

«Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τάξη στο θολό τοπίο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ θέτοντας για πρώτη φορά συγκεκριμένα και διαφανή κριτήρια. Το αίτημα να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα χρηματοδότησης αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Και εκεί, στην ουσία της υπόθεσης, καλούνται να απαντήσουν τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς του κλάδου των ΜΜΕ».

«Το κύριο είναι ότι η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή περιπέτεια που μπροστά της η κρίση που περάσαμε θα φαντάζει μια ελαφριά αναταραχή. Χωρίς σχέδιο αλλά ούτε και βούληση για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση υπεκφεύγει των πραγματικών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More