Ενημέρωση με ένα κλικ

Φώφη Γεννηματά: Η απώλεια των γονιών της, η μητρότητα και ο καρκίνος

Η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22.06.2020) καλεσμένη στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» με την Ελεονώρα Μελέτη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μεταξύ άλλων μίλησε για την απώλεια των γονιών της, τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, για τη μητρότητα και την πολιτική.

«Οι γονείς μου έφυγαν με επτά μήνες διαφορά»

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά “έφυγαν” οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων. Μια ζωή μαζί. Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη “καρκίνος”. Είχε καρκίνο στον μαστό. Ήταν ένα στίγμα για όλη την οικογένεια. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια, ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε. Δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις».

«Δεν νιώσαμε ποτέ στο σπίτι ότι είχαμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Η μητέρα μου είχε μια δίψα για τη ζωή που μας τη μετέδωσε. Χόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμα και όταν της ήταν πολύ δύσκολο. Κανένας, όμως, δεν καταλάβαινε πόσο δύσκολο της ήταν. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμένα με έχουν στιγματίσει».

Στη συνέχεια, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για τις προσπάθειες που έκανε να γίνει μητέρα, αποκαλύπτοντας ότι οι γιατροί της έδιναν πολύ λίγες πιθανότητες, ώστε να καταφέρει να αποκτήσει τα παιδιά της.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά. Υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν και το σέβομαι. Εγώ δεν είμαι έτσι. Ήμουν μόλις 22 ετών όταν μου το είπαν. Δεν έγινε εύκολα. Προσπαθούσα δέκα χρόνια να μείνω έγκυος. Με πολλές αποτυχίες και αναποδιές. Αλλά πάντα στη ζωή αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Σήμερα έχω τρία παιδιά και χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς οι γονείς μου δεν πρόλαβαν να τα γνωρίσουν. Έφυγαν και με αυτόν τον καημό», είπε.

Δείτε εδώ την συνέντευξη

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει