Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυρ. Μητσοτάκης: Έδειξε «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση

Τις σκέψεις τους για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης «έδειξε» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο  Ισραήλ.

Ειδικότερα, απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο, ο πρωθυπουργός σημείωσε σε εύθυμο τόνο ότι «όπως ξέρετε εγώ τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι». Με τις ερωτήσεις να συνεχίζονται ωστόσο, ο Κυρ. Μητσοτάκης πρόσθεσε με νόημα ότι «χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Σχετικά με την επίσκεψή του στο Ισραήλ και τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Κυρ, Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η στρατηγική σχέση είναι δεδομένη. Η σχέση Ελλάδας – Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία», είπε, κάνοντας λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Ειδικότερα, ανέφερε: «βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Όσον αφορά το θέμα της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, σημειώνοντας: «Έθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο». Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας, τόνισε: «Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει