Ενημέρωση με ένα κλικ

Στράτος Σιμόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική ευθύνη για τα ατυχήματα στο Πάτρα-Πύργος

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Στράτος Σιμόπουλος, στη σημερινή του τοποθέτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή με θέμα την πορεία του έργου στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος», ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια πολιτική ευθύνη για τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στο «Πάτρα-Πύργος».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Σιμόπουλου

«Να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου δίνοντας συγχαρητήρια στον κ. Σπίρτζη. Και του δίνω συγχαρητήρια γιατί ως ευφυής άνθρωπος «την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια» από τη θέση του τομεάρχη υποδομών στο ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας τον κ. Βαρεμένο να προσπαθεί να υπερασπιστεί πράγματα που δεν υπερασπίζονται.

Τον άκουσα, σε ένα κυριολεκτικά πολιτικό παραλήρημα να ζητάει και τα ρέστα. Εκεί δηλαδή που μας χρωστούσαν μας «πήραν και το βόδι».

Έργο το Πάτρα-Πύργος που τον Απρίλιο του 2015 μπορούσε να δημοπρατηθεί δε δημοπρατήθηκε. Ήταν έτοιμο από το καλοκαίρι του 2014 χωρίς τις μελέτες για τα τεχνικά οι οποίες ετοιμάστηκαν λίγους μήνες μετά. Έχετε κύριε Βαρεμένε, ως κυβέρνηση, τεράστια πολιτική ευθύνη, τονίζω το «πολιτική», για τα ατυχήματα που γίνονται εκεί.

Τα έργα δεν έχουν «πατέρες», δεν έχουν «μάνες» ανήκουν στον ελληνικό λαό και στο όνομα κάποιας ιδεοληψίας δεν πρέπει να τα σταματάμε ποτέ. Σήμερα δε θα υπήρχε πρόβλημα στο Πάτρα- Πύργος.

Σε ότι αφορά την Αμβρακία, το έργο αυτό ήταν απολύτως σταματημένο λόγω των οικονομικών προβλημάτων της εργολήπτριας εταιρείας, η οποία είχε πάρει το μεγαλύτερο τμήμα του έργου. Σε ένα τμήμα των εργολαβιών υποκαταστάθηκε ο εργολάβος, τα έργα σε κάποιο βαθμό επανεκκίνησαν και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου έγινε και η δημοπρασία «σκούπα» το 2018.

Σε ότι αφορά στους αυτοκινητοδρόμους, τους βρήκατε έτοιμους κατά 95% και γυρνούσατε την Ελλάδα και κόβατε κορδέλες και μας λέγατε ότι επανεκκίνησαν έργα τα οποία οι ίδιοι σταματήσατε, ενώ είχαν επανεκκινηθεί την περίοδο 2012-2014. Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Πηγαίνατε και εγκαινιάζατε τις σήραγγες των Τεμπών που ήταν έτοιμες το 2014.

Αυτά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτά άφησαν να υπερασπίζεται ο κ.Βαρεμένος, ένας άνθρωπος που δε χειρίστηκε τα θέματα την περίοδο εκείνη και επειδή δεν έχει προτάσεις έρχεται και φωνάζοντας προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει χωρίς ουσία παρουσιάζοντας ένα πολιτικό παραλήρημα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει