Ενημέρωση με ένα κλικ

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης

Με την πεποίθηση ότι η Παιδεία μιας χώρας αποτελεί βασικό όρο για την εθνική της επιβίωση, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, μίλησε χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχετικού Νομοσχεδίου.

Η Βουλευτής μίλησε για τις καινοτομίες που εισάγονται στην εθνική εκπαίδευση, με στόχο την αναβάθμισή της και στις τρεις βαθμίδες. Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στις πρωτοποριακές μεθόδους που θα εφαρμοστούν άμεσα, όπως η εισαγωγή των αγγλικών στα νηπιαγωγεία, ενώ επισήμανε την αξία ενίσχυσης του θεσμού των Πρότυπων και των Πειραματικών Σχολείων, ως βασικού στοιχείου προαγωγής του εκπαιδευτικού συστήματος. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης, τόσο της λειτουργίας, όσο και του ακαδημαϊκού έργου των ελληνικών Πανεπιστημίων και επιδοκίμασε την θεσμοθέτηση των ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών.

Για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Παιδεία διαμορφώνει την εθνική ταυτότητα. Η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, είναι μονόδρομος για την περαιτέρω πορεία της χώρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει