Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία

«Η υγεία και η ασφάλεια για όλους αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα. Δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Μιλώντας για τη «γέφυρα προς τη νέα κανονικότητα», ο κ. Πέτσας δήλωσε πως υπάρχουν αρκετά ακόμα βήματα να διανύσουμε. «Ας μην χαλαρώνουμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», τόνισε.

«Ένα μήνα μετά την άρση του lockdown η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει καλή, δεν μας εφησυχάζει όμως. Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήδη τα τεστ έχουν ξεπεράσει τις 226.000 μέχρι σήμερα. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο όπως στην περιοχή της Ξάνθης όπου τις τελευταίες μέρες έγιναν 3.013 τεστ και από αυτά τα τεστ ανιχνεύθηκαν 29 κρούσματα από τα οποία τα περισσότερα ήταν χωρίς συμπτώματα», πρόσθεσε ο Σ. Πέτσας.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο.

Όπως δήλωσε, «Στην ατζέντα των συνομιλιών τους βρίσκονται θέματα διεθνούς και διμερούς ενδιαφέροντος», και τόνισε ότι «αναμένεται σε λίγη ώρα να υπογραφεί η συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών» προσθέτοντας ότι αναλυτικές δηλώσεις θα γίνουν στη συνέχεια από τους δύο υπουργούς.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία. Μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την πατρίδα μας», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Σαντορίνη ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Σε ερώτηση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν ο κ. Πέτσας απάντησε ότι, «Οι 30 τουρίστες, δεν σχετίζονται τόσο με αυξημένα τουριστικά ρεύματα».

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό μέχρι τις 15 Ιουνίου, ο Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι, «εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε καθολικά τεστ για όλες τις πτήσεις. Από τους εκτεταμένους αυτούς ελέγχους εντοπίστηκαν 30 κρούσματα σε 1.300 τεστ διαφόρων πτήσεων από το εξωτερικό. Αντιλαμβανόμαστε από αυτά τα μεγέθη ότι η εξέλιξη της πανδημίας κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα. Παραμένουμε όμως σε εγρήγορση. Ετοιμαζόμαστε τώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα που είναι το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων και των πυλών της χώρας στους επισκέπτες της».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει