Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίσκεψη Νίκου Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη εν όψει ανοίγματος του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Σειρά συναντήσεων και συσκέψεων για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με σκοπό σειρά συναντήσεων και συσκέψεων για την προετοιμασία του αεροδρομίου «Μακεδονία», ενόψει της έναρξης πτήσεων εξωτερικού από 15 Ιουνίου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν εντός 2 ημερών και θα περιλαμβάνουν στελέχη της Fraport, καθώς και ανώτατους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενόψει της έναρξης πτήσεων εξωτερικού, από τις 15 Ιουνίου.

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στη διασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής όλων των προβλεπόμενων ελέγχων για κορονοϊό στους επιβάτες.

Αναμένονται επίσης συναντήσεις με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα θέματα λειτουργίας των υγειονομικών συνεργείων ελέγχων τα οποία θα διεξάγονται υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, με την αντιπυρική περίοδο για το τρέχον έτος, να έχει ξεκινήσει. Εντός της συσκέψεως, ο Υφυπουργός θα ενημερωθεί διεξοδικά για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει στη Βόρεια Ελλάδα για την ενίσχυση του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού.

Την Τρίτη, θα υπάρξει συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα καθώς και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Θέματα της συνάντησης αποτελούν ζητήματα τα οποία αφορούν τη νέα φάση της διαχείρισης των μέτρων άρσης των περιορισμών λόγω κορονοϊού, με την τουριστική περίοδο προ των πυλών, καθώς και ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, ιδίως σε σχέση με την αντιπυρική περίοδο.

Τέλος ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση ΣΕΔΕΣ, όπου προγραμματίζεται η μετεγκατάσταση της 2η ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει