Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Η δήλωση του State Department απομονώνει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ.Πέτσας αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, τόνισε ότι “η παρέμβαση του State Department είναι μία παρέμβαση που δεν ακολουθεί λογική ίσων αποστάσεων”. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι “πρόκειται για μία σαφή καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών, που δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα, και μια σαφή υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, όπως έχουν εκφραστεί όλες τις προηγούμενες ημέρες και από το Υπουργείο Εξωτερικών και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι εδώ δεν υπάρχει κανένα έννομο αποτέλεσμα από αυτές τις παράνομες ενέργειες και ότι τα ελληνικά νησιά έχουν και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως έχουν και τα χερσαία εδάφη μας. Άρα είναι μια πολύ θετική δήλωση που δείχνει μια απομόνωση παράνομων ενεργειών της Τουρκίας”.

Πρόσθεσε μάλιστα πως “δεν ανησυχούμε για τίποτα. Προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο, το οποίο διαπνέει όλη την πολιτική μας”.

Εν κατακλείδι σημείωσε πως “έχουμε πει πολλές φορές ότι μετά τα γεγονότα που είχαμε τέλος Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου στον Έβρο, είμαστε προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο μιας επανάληψης τέτοιων προκλητικών ενεργειών είτε στα νησιά είτε κάπου αλλού. Παραμένουμε σε επιφυλακή όλο αυτό το χρονικό διάστημα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”. κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει