Ενημέρωση με ένα κλικ

Τουρκία: Στη φυλακή τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης

Την βουλευτική ασυλία τριών βουλευτών της αντιπολίτευσης έχει άρει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση τα τελευταία 24ωρα.

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές Λεϊλά Γκιουβέν και Μούσα Φαρισογκουλαρί του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), και Ενίς Μπερμπέρογλου του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), βρίσκονται ήδη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες οι Γκιουβέν και Φαρισογκουλαρί καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη έξι και εννέα ετών αντίστοιχα, για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Anadolu. Την ίδια “τύχη” είχε και ο  Μπερμπέρογλου του CHP, όπου καταδικάσθηκε σε πέντε χρόνια και 10 μήνες γιατί έδωσε σε εφημερίδα ένα βίντεο που φέρεται να παρουσιάζει τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να φορτώνουν όπλα και να τα μεταφέρουν στη Συρία.

Ανησυχία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο εισηγητής για την Τουρκία στο Ευρωκοινοβούλο Νάτσο Σάντσεθ Αμόρ δήλωσε πως η αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας από τους τρεις αποτελεί “ακόμη ένα ανησυχητικό βήμα στην κατεύθυνση αυτού που μοιάζει να είναι μία ατέρμονη σειρά ενεργειών ενάντια στην αντιπολίτευση”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει