Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: «Οι επισκέπτες θα έρθουν σε μια ίδια και ταυτόχρονα διαφορετική Ελλάδα»

«Η προστασία της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και η ασφάλεια των εργαζόμενων στον τουρισμό παραμένουν η πρώτη μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση της καμπάνιας για την προώθηση του τουρισμού, και δίδοντας παράλληλα το στίγμα των προτεραιοτήτων που θέτει η κυβέρνηση, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν που ξεκινά στις 15 Ιουνίου, μετά την επιδημία του κορονοϊού.

Στην εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε η καμπάνια προώθησης του τουρισμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο αριθμός των επισκεπτών φέτος θα είναι σημαντικά μειωμένος, αλλά όπως σημείωσε στόχος είναι η ξεχωριστή αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού να «φτάσει» και σε όσους δεν θα μπορέσουν να επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας.

«Φέτος ο αριθμός των επισκεπτών που θα έρθουν στην Πατρίδα μας θα είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα 33.000.000 που ήρθαν πέρυσι. Πόσο μειωμένος δεν το ξέρουμε, κανείς δεν μπορεί να κάνει καμία ακριβή πρόβλεψη. Θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα και δεν θα μπορούν να το κάνουν είτε γιατί για κάποιο λόγο δεν θα μπορούν να έρθουν είτε γιατί δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αλλά αυτή είναι μια καμπάνια η οποία δεν επενδύει μόνο στο 2020, αλλά βλέπει και παραπέρα, βλέπει στο ’21, βλέπει στο ’22», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους επαγγελματίες του τουρισμού, τους οποίους χαιρέτισε για την πολυετή συνεισφορά τους, και επανέλαβε το πάγιο μήνυμα της κυβέρνησης ότι θα προστατεύσει θέσεις εργασίας, προσθέτοντας πως είναι έτοιμος να προσφέρει περαιτέρω στήριξη στον κλάδο και στους συναφείς τομείς, εάν αυτό χρειαστεί.

«Και θέλω να γνωρίζετε ότι στεκόμαστε δίπλα σας όποτε κρίνουμε και αξιολογώντας με δυναμικό τρόπο τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, είμαστε πάντα έτοιμοι να προσθέσουμε και άλλα όπλα στη φαρέτρα μας, θα έχουμε δεδομένα πολύ σύντομα. Και εδώ πέρα είμαστε, εφόσον χρειάζεται, να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού και βέβαια τους συναφείς κλάδους, της Εστίασης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι, «δεν είναι εποχή για φανφάρες, ούτε για μεγάλα λόγια. Όμως ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ξέρουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε», και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υποστηρίξει τον κόσμο της εργασίας στον Τουρισμό.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είπε, «Και θέλω να ενθαρρύνω, για ακόμα μία φορά, τους επαγγελματίες του Τουρισμού να εκμεταλλευτούν τα σχήματα αυτά έτσι ώστε να μπορέσουν να διαφυλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας φέτος το καλοκαίρι. Αυτή είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα».

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός ανέδειξε την ανάγκη στήριξης του εσωτερικού τουρισμού και όπως είπε θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις σύντομα από τον αρμόδιο υπουργό.

Παρουσίαση του προγράμματος προώθησης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Στην παρουσίαση του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, θα παραστεί και θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 09:00, θα υπογραφεί και η Πράσινη Συμφωνία για την προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ υπουργείων και φορέων.

Στις 12:00, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει