Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: “Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο”

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στον κορονοϊό, που υπάρχει ακόμα στη χώρα μας, αλλά δεν γνωρίζει πως θα είναι η κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο κι είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής». Αυτό επεσήμανε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», που είχε μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τον κύριο λόγο το τελευταίο τετράμηνο στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται, αφού παρά την άρση της καραντίνας τα καθημερινά κρούσματα είναι ελάχιστα και ο ρυθμός διασποράς της νόσου μικραίνει.

Ο κ. Χαρδαλιάς, σε σχέση με την άφιξη των τουριστών και άλλους επιδημιολογικούς κινδύνους, επεσήμανε «φοβάμαι μην αισθανθούμε υπέρμετρη ασφάλεια» ενώ επιβεβαιώνει ότι οι αρχικές εκτιμήσεις που είχε στη διάθεσή του όριζαν ότι ίσως οι νεκροί από τον κορονοϊό να ξεπερνούσαν τους 13.000.

Ακόμα αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές αυτού του τετραμήνου, στην προετοιμασία των ηλεκτρονικών «μοντέλων» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στον «σκληρό» λόγο του στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει