Ενημέρωση με ένα κλικ

ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ»

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ

Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ, τοποθετείται στην υπόθεση, δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, καταδικάζοντας, τόσο την δολοφονία καθ’αυτή, όσο και τις πολιτικές της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ.

«Το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ».

«Η οργή και ο αποτροπιασμός εκατομμυρίων σε όλον τον κόσμο ξεχειλίζει για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών και διαδηλωτών».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι εικόνες της πανδημίας, με τους ομαδικούς τάφους και την παντελή έλλειψη του δημοσίου συστήματος υγείας, οι οποίες συνέδραμαν στη μαζική ανεργία, στη φτώχεια, στη καταστολή, και τον ρατσισμό, «ξεγυμνώνουν το περίφημο αμερικανικό όνειρο, δείχνουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και μάλιστα στη μητρόπολη του».

Η ανακοίνωση επιρρίπτει ευθύνες στη κυβέρνηση Τραμπ, όπως και σε όλες έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, αναφέροντας:

«Έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δε σταμάτησαν ποτέ. Ταυτόχρονα, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς».

«Γι’ αυτό και εκτίθενται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ “σύμμαχο” του ελληνικού λαού εμπλέκοντας τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει