Ενημέρωση με ένα κλικ

Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Δεν δικαιούστε να κάνετε μαθήματα

Σκληρή απάντηση στην Τουρκία μετά τη νέα προκλητική ανακοίνωσε που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση. Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας».

Νωρίτερα, νέα προκλητική επίθεση κατά της Ελλάδας και του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις εξελίξεις στον Έβρο αλλά και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, εξαπολύει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καλεί την Ελλάδα η οποία «όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα αλλάζει την πραγματικότητα, παραβιάζει τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και καλεί τη χώρα μας να εκλογικευτεί.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, έκανε λόγο για βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών από την Άγκυρα.

«Αυτός που τα παραβιάζει με βάρβαρο τρόπο είναι η Τουρκία που εξωθεί τους μετανάστες στα σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει