Ενημέρωση με ένα κλικ

Καθηγητής Γεωπολιτικής: Η Τουρκία είναι αυτή που φοβάται την Ελλάδα

Η Τουρκία είναι αυτή, που στην πραγματικότητα φοβάται την Ελλάδα και όχι το αντίθετο», εκτίμησε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS FM, ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πέτρος Σιούσιουρας. 

Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο, είπε ότι «δυστυχώς υπάρχει ένα θέμα επικοινωνιακό και ο φόβος τροφοδοτεί το φόβο. Στον Έβρο λόγω του ποταμού δεν είναι επαρκώς καθορισμένα τα σύνορα. Πέφτει η στάθμη και αναδύονται κάποιες νησίδες, που δεν υπάρχουν, όταν ανέβουν τα νερά. Ανέβηκαν οι στρατοχωροφύλακες πάνω σε αυτή τη νησίδα. Σε λίγο τα νερά θα την καλύψουν, είναι όντως fake news και είναι λάθος η δήλωση για ”λίγα μέτρα”. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα πρόβλημα. Μιλάνε πολλοί και πολύ. Ανακυκλώνονται στο εσωτερικό της Ελλάδας, ο φόβος φέρνει φόβο και φτάνουμε να λέμε πώς θα διαχειριστούμε μία κατάσταση. Η Ελλάδα ”τσιμπάει” πολύ στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Τουρκίας», τόνισε ο κ.Σιούσιουρας.

«Η Τουρκία είναι περικυκλωμένη», πρόσθεσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι έχει μετανιώσει, που υπέγραψε το ψευδομνημόνιο με τη Λιβύη, το οποίο «θα καταρρεύσει από μόνο του».

Τελος, ο κ.Σιούσιουρας χαρακτήρισε ως «απεγνωσμένη κατάσταση» αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα «πανίσχυρο κράτος, με πανίσχυρη αεροπορία και στόλο». «Η Τουρκία φοβάται την Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να τολμήσει γενικευμένο πόλεμο. Αν έκανε κάτι με την Ελλάδα, θα ήταν μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο», κατέληξε ο κ. Σιούσιουρας.

Πηγή: ethnos.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει