Ενημέρωση με ένα κλικ

Δένδιας: “Το εθνικό συμφέρον δε μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα”

Διευκρινήσεις για το ζήτημα που προέκυψε για την καταπάτηση των ελληνικών συνόρων του Έβρου από την Τουρκία έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής: «Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο και τότε η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη. Η Ελλάδα απάντησε αρνητικά, καθώς ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους».

Παράλληλα το υπουργείο απέστειλε και δεύτερη διακοίνωση στον Πρέσβη της γείτονας χώρας, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού, μιας και υπήρξε μια κινητικότητα από την Τουρκία.

Επίσης ο κ. Δένδιας απάντησε και στο δημοσίευμα της εφημερίδας “SUN”, όπου ανέφερε πως υπήρξε κατάληψη 16 στρεμμάτων από το ελληνικό έδαφος από τους Τούρκους: «Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δε μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ».

Τόνισε ακόμη: «Είναι συνταγματική μας υποχρέωση η προστασία του εθνικού εδάφους, καμία κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα εκατοστό».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η τουρκική πλευρά επιδιώκει την ένταση, ωστόσο η Ελλάδα δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. «Οφείλουν να λειτουργούν ως μια σύγχρονη χώρα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει