Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: «Αυτή την στιγμή κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών»

«Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, με πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός την Δευτέρα 25/5 θα ανακοινώσει τι θα γίνει με τα σχολεία, καθώς θα έχει μέχρι τότε την εισήγηση των ειδικών.

«Τα παιδιά έχουν ανάγκη να επανασυνδεθούν με το σχολικό περιβάλλον»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας χθες (21/05) στον ΣΚΑΪ, την απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα Δημοτικά θα την λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Τα παιδιά έχουν ανάγκη να επανασυνδεθούν με το σχολικό περιβάλλον, με κανόνες υγιεινής και δεν πρέπει να καλλιεργείται ο φόβος» τόνισε η κ. Ζαχαρακη.

Γυμναστήρια

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι αρχικός σχεδιασμός για τα γυμναστήρια είναι να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου όπως έχει δηλώσει ο κ. Παπαθανάσης.

Νησιά και κρούσματα

Ο κ. Πέτσας, επεσήμανε ότι υπάρχει υπάρχει πρόνοια στα νησιά για την εμφάνιση των κρουσμάτων.

Εστίαση

Αναφορικά με τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν την Δευτέρα ο κ Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρξουν όλες οι διευκολύνσεις στους ανοικτούς χώρους χωρίς όμως να εμποδίζεται η κυκλοφορία των πολιτών.

Ανέφερε ακόμη ότι η ύφεση θα είναι βαθιά αλλά κάνεις δεν ξέρει ακόμη τα ποσοστά. Του χρόνου όμως, πρόσθεσε, θα έχουμε ανάπτυξη και γι’ αυτό η Κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει