Ενημέρωση με ένα κλικ

Κεραμέως: «Δεν μίλησε κανείς για κάμερες, αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια»

Εμφάνιση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως στο Open

Σε εμφάνιση της στο Open η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε τις αντιδράσεις τις οποίες δημιουργεί το Υπουργικό Πρόγραμμα σε σχέση με την τηλεκπαίδευση.

Η ίδια δήλωσε:

«Η κυβέρνηση δεν μίλησε ποτέ για κάμερες, η κυβέρνηση είπε ότι από τη στιγμή που η πολιτεία, προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής τους υγείας, αλλά και της δημόσιας υγείας, είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να τους βρίσκει πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Πρόσθεσε: «Δεν μίλησε κανείς για κάμερες, αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια κάποιων επειδή δεν έχουν απαντήσεις στα μείζον αυτά προβλήματα. Εμείς είπαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα στα σχολεία μέσω συστήματος τηλεκπαίδευσης που λειτούργησε τόσο καλά τους τελευταίους δυο μήνες, να υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση της διδασκαλίας».

Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση κάμερας στα σχολεία και σύμφωνα με την ίδια έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης.

«Έχουν σταλεί ακριβείς οδηγίες στα σχολεία για τη δυνατότητα που έχουν οι εκπαιδευτικοί να μεταδίδουν το μάθημά τους και στα παιδιά που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι».

Η ίδια ανέφερε ότι η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια των καθηγητών βάση των οδηγιών

«Εμείς δίνουμε ως πολιτεία την δυνατότητα και η όποια λήψη δείχνει μόνο τον πίνακα και τον εκπαιδευτικό και δεν δείχνει μαθητές».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει