Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσιάρας: Δεν υπάρχει περίπτωση να παραγραφούν τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα

Ως ομιλητής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Κώστας Τσιάρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραγραφούν τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας, με την επιτροπή να εργάζεται πάνω στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσα στο οποίο υπάρχει ρύθμιση για Παύση της ποινικής δίωξης για εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες προβλέπουν φυλάκιση έως ένα έτος.

Η ένταξη της ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο, έχει σκοπό την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, με την ρύθμιση να προκαλέσει σύσσωμη επίθεση της αντιπολίτευσης κατά του Υπουργού ζητώντας του να μη συμπεριλάβει το αδίκημα σε αυτά που παραγράφονται.

Ο υπουργός απάντησε έντονα χαρακτηρίζοντας τους επικριτές του αδιάβαστους και άσχετους:

«Είστε τόσο άσχετοι; Εγώ δεν είμαι νομικός. Ιατρός είμαι. Αλλά ρωτάω τους νομικούς. Φυσικά και τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας δεν παραγράφονται. Αυτά που παραγράφονται είναι αδικήματα με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος. Το αδίκημα ενδοοικογενειακής βίας έχει ποινή φυλάκισης έως δύο  έτη. Έχει και η παραποίηση τα όρια της»,

Απευθυνόμενος στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλαματιανό του εξήγησε ότι μπερδεύτηκε καθώς στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση για παραγραφή αδικημάτων με φυλάκιση έως δύο χρόνια και προφανώς νόμισε ότι είναι το ίδιο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει