Ενημέρωση με ένα κλικ

Χατζηδάκης: “Έχουμε νομιμοποίηση και στην Βουλή και στο λαό”

Για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως η κριτική που δέχθηκε από την από την αντιπολίτευση και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ήταν άστοχη, ειδικά στα θέματα των δράσεων σε περιοχές Natura.

«Ήταν λάθος των παλαιών κυβερνήσεων ότι δεν προχώρησαν τους δασικούς χάρτες και ορθό ότι τους προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι χάρτες δεν έγιναν σωστά, καθώς έχουμε 170.000 ενστάσεις σε όλες τις χώρες, συχνά με επίκληση σε έγγραφα πολλών δεκαετιών και διάφορες δικαιολογίες.

Εμείς είπαμε όποιος φέρει χαρτί από το Ελληνικό Κράτος και αποδείξει ότι δεν έχει δασωθεί η ιδιοκτησία του, μπορεί να την αποχαρακτηρίσει από δασική, μέσω των δεκάδων επιτροπών, η αμοιβή των οποίων έχει συνδεθεί με την αποτελεσματικότητα τους, ώστε να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις μέσα σε δύο χρόνια και όχι σε 27 χρόνια».

«Αυξήσαμε το κονδύλι από τον κρατικό Προϋπολογισμό και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η στήριξη ευάλωτων καταναλωτών της ΔΕΗ, που λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους, ήρθαν αντιμέτωποι με διακοπή ηλεκτροδότησης. Θα υπάρξει επανασύνδεση του ρεύματος για αυτούς τους πολίτες, που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά δεν μπορούν να είναι συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών. Ισχύουν τα μέτρα βοήθειας, με την υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο».

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στα σενάρια των πρόωρων εκλογών, λέγοντας: «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε όλοι την δουλειά μας, που αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την οικονομική κρίση, στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Να μην ασχοληθούμε με τακτικισμούς και πολιτικάντικα κόλπα, αυτό δείχνει και η αποδοχή του κόσμου στις δημοσκοπήσεις.

Έχουμε νομιμοποίηση και στην Βουλή και στο λαό. Η αλήθεια είναι ότι εκλεγήκαμε για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της οικονομίας τα οποία μπαίνουν τώρα σε άλλο δρόμο, έχουμε και το Μεταναστευτικό, έχουμε και τον κορωνοϊό. Με την σοβαρότητα που δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσουμε».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει