Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημοσκόπηση της Pulse: Το 75% των ερωτηθέντων επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ

Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, τοποθετεί σε υψηλή θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, υπολογίζοντας διαφορά 20,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου. Σε ατομική κλίμακα το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι του 23% το οποίο θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα.
Η έρευνα είναι αποκαλυπτική τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, μειώνοντας τα επίπεδα ανησυχίας για την πανδημία του κορονοϊού από 78% της προηγούμενης μέτρησης σε 63%
.
Η πρόθεση ψήφου δείχνει την επικρότηση των κυβερνητικών χειρισμών από τους ερωτηθέντες, με την να συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικότερα στο ερώτημα για τα επίπεδα ανησυχίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το 33% των ερωτηθέντων απαντά πολύ, το 30% αρκετά, το 20% μέτρια, το 13% λίγο, το 6%) ελάχιστα, ενώ το 7% καθόλου, με ένα 4% των ερωτηθέντων να δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. 
Παρόλα αυτά συγκρατημένη αισιοδοξία εμφανίζει η πλειοψηφία όσον αφορά την επόμενη μέρα με το 66% των ερωτηθέντων να πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα είναι πιο δυσχερής τους επόμενους μήνες.

Ερωτηθέντες για το πώς έχουν επηρεάσει οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους το 29% απαντά πολύ, το 24% αρκετά, το 19% μέτρια, το 12% ελάχιστα ενώ το 11% καθόλου. Ένα 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 63% θεωρεί ότι η χαλάρωση των μέτρων έγινε την κατάλληλη στιγμή ενώ ένα ποσοστό 15% θεωρεί ότι έπρεπε να γίνουν νωρίτερα.
Εκ του συνόλου μόνο το 44% δηλώνει ότι θα εφαρμόσει πολύ ή αρκετά τα μέτρα ένα 34% δηλώνει ότι θα τα εφαρμόσει μέτρια ενώ ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να τα εφαρμόσει.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των ηλικιακών ομάδων εν καιρώ πανδημίας με την κάθε μια να δίνει την δικιά της εκτίμηση στο ερώτημα αν το σύνολο των πολιτών θα εφαρμόσει τις νέες οδηγίες.
Στο φάσμα των ηλικιών 17 με 29 ετών, το 39% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες τους θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 25% εκτιμά μέτρια, το 32% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στο φάσμα των ηλικιών 30 έως 44 ετών, το 38% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 38% εκτιμά μέτρια, το 16% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 8% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στο φάσμα των ηλικιών 45 με 59 ετών, το 47% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 34% εκτιμά μέτρια, το 14% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στο φάσμα των ηλικιών 60 χρόνων και άνω, το 51% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 35% εκτιμά μέτρια, το 9% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 75% των ερωτηθέντων επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 44% την θεωρεί θετική έναντι 50% που την κρίνει αρνητικά.

Θετική γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει