Ενημέρωση με ένα κλικ

Κόντρα Κουμουτσάκου – Ζαχαριάδη στη Βουλή

Αψιμαχία μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη

Αψιμαχία σημειώθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη με αφορμή δηλώσεις του πρώτου κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τo μεταναστευτικό στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε:

«Ο ένας λαϊκισμός τροφοδοτεί τον άλλον λαϊκισμό από διαφορετικές αφετηρίες. Υπάρχουν αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών μήπως έγιναν ξαφνικά ρατσιστές; Είναι οι ίδιοι άνθρωποι με ονόματα διευθύνσεις και τηλέφωνα που το 2015 ανοίξανε τα σπίτια και τις αγκαλιές τους να δεχτούν πρόσφυγες και μετανάστες. Σήμερα οι ίδιοι ακριβώς αντιδρούν γιατί το διαχειριστήκατε όπως το διαχειριστήκατε και γιατί υπάρχει μεταναστευτική κόπωσης στους τοπικούς πληθυσμούς. Πρέπει να τους ακούμε και να είμαστε δίπλα τους. Απευθύνομαι τώρα και στο σκληρό και σκοτεινό λαϊκισμό μιας λαϊκίστικης Δεξιάς. Η αυθεντική και πραγματική κόπωση που αισθάνεται ο τοπικός πληθυσμός δεν μπορεί να είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για φασιστικές συμπεριφορές περιορισμένων περιθωριακών μειοψηφιών που προσβάλλουν τον πολιτισμό και την χώρα μας. Αυτοί που αντιδρούν δεν είναι κατ’ανάγκη φασίστες και ρατσιστές αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για τους ελάχιστους να παρουσιάζουν μια Ελλάδα ντροπής με αυτούς που καίνε, βρίζουν, χτυπούν. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εμείς πρεσβεύουμε. Εμείς επιλέγουμε το δρόμο της μεσότητας, του ορθού λόγου, της αυστηρής δημοκρατικότητας. αυτός είναι ο μόνο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε αποτέλεσμα σε ένα πολύ δύσκολο, σύνθετο και απαιτητικό φαινόμενο όπως είναι η μετανάστευση».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη ο οποίος ανέφερε ότι τον εξέπληξαν όσα είπε ο κ. Κουμουτσάκος και ότι δεν περίμενε τις συγκεκριμένες αναφορές περί συμψηφισμού του ΣΥΡΙΖΑ και της λαϊκιστικής σκληρής δεξιάς.

«Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είστε ίδιοι» απάντησε ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτοντας όμως:

«Ο ένας λαϊκισμός ανατροφοδοτεί τον άλλον και γι’ αυτό θα πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Εσείς είστε ο λαϊκισμός της ανεύθυνης χαλάρωσης, είστε οι κήρυκες της ανευθυνότητας του ανοίγματος των συνόρων και έρχονται μετά οι άλλοι που πατάνε στη δική σας λογική και μιλούν για στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τους ακούτε εσείς αυτούς και λέτε να η ακροδεξιά. Ζούμε την ανατροφοδότηση των δύο λαϊκισμών. Αν κάποιος από τους δύο έρθει στα συγκαλά του θα σταματήσουμε αυτό που τροφοδοτεί και δηλητηριάζει τον πολιτικό διάλογο στη χώρα. Αν είστε εσείς αυτοί που θα κάνετε το πρώτο βήμα καλοδεχούμενoι. Δεν είπαμε ότι είστε ίδιοι είναι δύο διαφορετικές αναγνώσεις που βολεύουν η μία την άλλη. Υπάρχετε γιατί υπάρχει ο άλλος, ακολουθήστε τη μέση οδό της λογικής, του συγκερασμού ασφαλείας και σεβασμού του δικαίου. Μη διαβάζετε αυτά που λέμε εμείς με τα μάτια άλλων».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει