Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Περνάμε στη δεύτερη φάση με όπλο μας την εμπιστοσύνη που χτίσαμε

«Για την ταχεία επανεκκίνηση της οικονομίας έχουμε ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα μας, την επιτυχή αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της υγειονομικής κρίσης. Αποδείξαμε ότι οι Έλληνες μπορούμε και πετύχαμε μια νίκη με έπαθλο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Έπαθλο που κερδίσαμε με κόπο και θυσίες. Είναι το άυλο εθνικό κέρδος, το ατομικό απόκτημα που έγινε συλλογικό κτήμα και λέγεται εμπιστοσύνη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η εμπιστοσύνη λέει πολλά για την ανάπτυξη της οικονομίας, γιατί η εμπιστοσύνη φέρνει επενδύσεις δουλειές και βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο» προσέθεσε.

«Η κυβέρνηση εστιάζει σε δύο μέτωπα, στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και στη στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι εξετάζονται μέτρα για την επανεκκίνηση διάφορων κλάδων της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και η εστίαση. Τα μέτρα αυτά, όπως πρόσθεσε, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα συμμετάσχει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία θα παρουσιάσει και θα εξειδικεύσει τα μέτρα στήριξης για τον χώρο του Πολιτισμού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η ένταξη στην περίμετρο των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, επιμέρους κατηγοριών εργαζομένων, καθώς και η βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη του κλάδου του Πολιτισμού» είναι οι δράσεις που θα συμπληρώσουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή για τη στήριξη του κόσμου του Πολιτισμού, όπως για παράδειγμα τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε εργαζόμενους που είχαν ενεργές συμβάσεις είτε ανήκαν σε ειδικές κατηγορίες πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, όπως οι ωρομίσθιοι, ή τα προγράμματα για τους ανέργους και μακροχρόνια άνεργους καλλιτέχνες.

Υπενθυμίζεται ότι η στήριξη των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανακοινώσεις Μενδώνη 

«Είναι σημαντικό να δούμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο του πολιτισμού. Προσαρμοστήκαμε με απόλυτη επιτυχία στις νέες συνθήκες ως χώρα. Η πανδημία ανέδειξε δομικά προβλήματα στον χώρο του πολιτισμού, όπως η αδήλωτη εργασία», δήλωσε η κ. Μενδώνη.

«Δικαιούχοι των 800 ευρώ είναι όλοι οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έληξαν πρόωρα», σημείωσε η υπουργός.

Για την αναδρομική επέκταση των δικαιούχων των 800 ευρώ, ανέφερε ότι δικαιούχοι είναι:

-Όσοι απασχολήθηκαν σε περισσότερους του ενός εργοδότη από 15/3/2020 ως 20/4/2020 και είχαν κατά μέσο όρο εβδομαδιαίως μέχρι 30% συνολικά ώρες εργασίας, θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 14 και 15 Μαΐου.

-Όσοι από 1/6/2019 ως την 1/3/2020 έχουν εκτελέσει περιστασιακή εργασία με 6 μεροκάματα τον μήνα ή 50 μεροκάματα συνολικά, θα λάβουν τα 800 ευρώ.

– Με ειδική ρύθμιση εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά οι ταξιθέτες του Μεγάρου Μουσικής.

Όπως είπε δημιουργείται μητρώο καλλιτεχνών.

Η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι 18 Μαΐου ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, 15 Ιουνίου τα θερινά σινεμά και τα μουσεία και 15 Ιουλίου ξεκινούν τα δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει