Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξαφνικά γίνατε υπερασπιστές του ΕΣΥ

Για μια «πρωτόγνωρη κρίση, που έχει να κάνει με τη ζωή και την υγεία, αλλά και με το σήμερα και το αύριο όλων», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι, «Αυτούς που τώρα αποκαλείται ήρωες τους καταδικάζατε σε τριτοκοσμικές αμοιβές. Η κυβέρνησή σας έπραξε το αυτονόητο, και το λέω με τη θετική έννοια του όρου. Το αυτονόητο όμως δεν αρκεί ειδικά όταν συνοδεύεται από παραλείψεις και προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι ξαφνικά γίνατε υπερασπιστές του ΕΣΥ ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν έγιναν μόνιμες προσλήψεις.

«Μόνιμες προσλήψεις κάνατε; Μόλις 300 γιατρούς προσλάβατε και αυτούς συμβασιούχους. Τα κρεβάτια ΜΕΘ ελάχιστα προστέθηκαν. Αυτά με τους αναπνευστήρες δεν είναι ΜΕΘ. Αντί μάλιστα να κάνετε προσλήψεις, εμείς είχαμε προγραμματίσει για 4.000 γιατρούς και νοσηλευτές, εσείς παγώσατε τη διαδικασία» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη μη πληρωμή υπερωριών στο προσωπικό και όσον αφορά το θέμα των τεστ αναρωτήθηκε τι έγινε για να βγούμε με ασφάλεια από την καραντίνα.

Επιπλέον, τόνισε ότι όλος αυτός ο κόσμος «έβαλε ψυχή και πλάτη για να γλιτώσουμε τα χειρότερα» γιατί «ιεράρχησε ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή» και όχι επειδή ο κ. Μητσοτάκης τους “εμπιστεύτηκε”, όπως είπε, ενώ έκανε λόγο για «ύφος πατερναλιστικό και αλαζονικό, σχεδόν αυτοκρατορικό» κατά το προχθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε, «Και ποια η λογική να ανοίξετε ακόμα και τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, απόφαση από την οποία ευτυχώς την τελευταία στιγμή ανακρούσατε πρύμναν, χάρη στην αντίδρασή μας, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης; Ειλικρινά δυσκολεύομαι πάρα πολύ να καταλάβω γιατί σε ένα θέμα που διχάζει βαθιά την επιστημονική κοινότητα σπεύδετε εσείς προσωπικά να πάρετε την απόφαση που ενέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους για την δημόσια υγεία. Προχθές, στην έγκυρη ιταλική εφημερίδα η Λα Ρεπούμπλικα, δημοσιεύθηκε η πρόταση της αντίστοιχης Ιταλικής Επιτροπής λοιμωξιολόγων προς την ιταλική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, λοιπόν, στο άνοιγμα των σχολείων θα οφείλεται το ένα τρίτο από τα συνολικά πιθανά νέα κρούσματα που θα προέκυπταν σε περίπτωση που επανερχόταν σε απόλυτα κανονικούς ρυθμούς η ζωή».

Δείτε live

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει