Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Οι συνέπειες της πανδημίας θα είναι δραματικές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ενώ στην συνέχεια τον λόγο θα λάβουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτελεί η κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η συζήτηση γίνεται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής –«Ανακοινώσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «Ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα αλλά πετύχαμε τον υγειονομικό στόχο. Άλλες χώρες δεν τα κατάφεραν» ενώ πρόσθεσε ότι «οι συνέπειες θα είναι δραματικές, η κρίση είναι πρωτόγνωρη. Καμία γενιά δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο. Θέτει σε κίνδυνο την υπόσταση του ανθρώπου αυτή η κρίση».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση στήριξε συνειδητά εργαζόμενους και επιχειρήσεις για να υπερασπιστεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

«Την επιτυχία αυτή πιστώνεται συνολικά ο ελληνικός λαός και όχι μόνο η κυβέρνηση. Για αυτό πάμε σε χαλάρωση των μέτρων».

Δείτε Live

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει