Ενημέρωση με ένα κλικ

Την Τρίτη το διάγγελμα Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων

Σε πλήρη εξέλιξη οι διαβουλεύσεις στο κυβερνητικό επιτελείο

Για την Τρίτη το απόγευμα, ορίστηκε το διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από το οποίο θα ανακοινωθεί η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού.

Μέχρι την στιγμή της εξαγγελίας του διαγγέλματος ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές και τηλεδιασκέψεις με το επιτελείο του και ειδικούς.

Ένα εκ των ζητημάτων που αναμένεται να συζητηθούν είναι οι πιθανές συνέπειες μιας ενδεχόμενης παράτασης της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που μελετά το Μαξίμου, η πρώτη φάση της χαλάρωσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 Μαΐου ενώ θα επανακαθορίζεται κάθε δεκαπενθήμερο.

Στο ίδιο προσχέδιο αποδίδεται ιδιαίτερη μνεία στα σχολεία, με τη μόνη βέβαιη ημερομηνία επανέναρξης να ορίζεται η 11η Μαΐου, για τη Γ’ Λυκείου. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες που εξετάζονται είναι η επανέναρξη μαθημάτων στις 25 Μαΐου για τα Γυμνάσια και την Α’ και Β’ Λυκείου και μια εβδομάδα αργότερα για τα Δημοτικά.

Το εναλλακτικό σενάριο αποτελεί το άνοιγμα των τριών παραπάνω βαθμίδων, πλην της Γ’ Λυκείου ταυτόχρονα, την 1η Ιουνίου, με παράταση του έτους για τρεις εβδομάδες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει