Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Οι μουσουλμάνοι θα γιορτάσουν σπίτι το Ραμαζάνι

«Σε κατ' οίκον περιορισμό 39 ιατροί από την κλινική του Περιστερίου»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθημερινή καθιερωμένη ενημέρωση και παίρνοντας το λόγο από τον κ. Τσιόδρα, δήλωσε πως η κοινή μας προσπάθεια συνεχίζεται, γεγονός που μας επιτρέπει να συζητάμε για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού ισχύουν έως τις 4 Μαϊου, βλέπετε ότι σε κάθε γωνιά της χώρας καραδοκούν κίνδυνοι, επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά την τέλεση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Ραμαζανιού από τους μουσουλμάνους υπενθύμισε τα περιοριστικά μέτρα και τους συνέστησε να το γιορτάσουν στα σπίτια τους, καθώς τα τζαμιά θα είναι κλειστά.

Το ζήτημα της διασποράς μας απασχολεί ιδιαίτερα. Κάθε ένδειξη αμέλειας η δουλειά του ΕΟΔΥ και της πολιτείας είναι να αποφευχθεί η διασπορά στον ευρύτερο πληθυσμό, υπογράμμισε.

Σε σχέση με τη δομή στα δυτικά προάστια, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι από την εν εξελίξει διαδικασία ιχνηλάτησης, σε σύνολο 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέκυψαν 121 στενές επαφές που τέθηκαν σε καραντίνα.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη διαδικασία μετάβασης των αιμοκαθαρουμένων, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς. Επιπλέον, όπως ανέφερε, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 39 ιατροί.

Σε σχέση με τη δομή στα νότια προάστια, όλα τα τεστ προέκυψαν αρνητικά, συνεχίζονται όμως οι ιχνηλατήσεις.

Έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και θα υπάρξει επαναξιολόγηση το επόμενο 24ωρο, σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει