Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 4 Μαΐου

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει διάγγελμα του πρωθυπουργού για τη μετάβαση στην επόμενη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας είπε ότι, αυτή την ώρα πραγματοποιείται η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία συμμετέχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν τη διαμόρφωση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της η πανδημία του κορονοιού.

«Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η μετάβαση θα είναι σταδιακή και θα γίνει με σχέδιο και συγκροτημένα.

«Συνεχίζουμε να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας, αποφεύγουμε επαφές και τηρούμε αποστάσεις, τηρούμε τα μέτρα συλλογικής προστασίας που θα μας δείξουν οι ειδικοί» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι θα χρειαστεί να προστατευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα είναι στις τελευταίες φάσεις του σχεδίου.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να ανοίξουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο αναμένεται η ιεράρχηση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει