Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: «Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «Βδομάδα, βδομάδα, 15νθήμερο το 15νθήμερο, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα».

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για το πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, εξηγώντας ότι, «τον Μάιο και τον Ιούνιο τομείς της οικονομίας θα ανοίγουν σταδιακά, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία».

Επανέλαβε ότι, από τις 27 Απριλίου θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, όπως και τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία, και με συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ερωτηθείς για τις μετακινήσεις των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που θα ανοίξουν προσεχώς υποστήριξε ότι «αυτό πρέπει να το δούμε με μεγαλύτερη προσοχή. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και το να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας».

«Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία. Το ζήτημα είναι από τα έξι βήματα θα φτάσουμε σταδιακά να βγούμε έξω. Θα πάμε σταδιακά σε ένα ελεύθερο, το οποίο θέλει σχέδιο. Το θέμα είναι να νιώθουμε όλοι ασφαλείς να βγούμε από το σπίτι μας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, είπε πως «ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, αλλά το ζήτημα συνδέεται με άλλα πράγματα, όπως το ποια είναι η δομή στο σπίτι, όπως το αν υπάρχουν εκεί ηλικιωμένοι ή ευάλωτοι» και δίνοντας μια πρώτη εικόνα του σχεδίου που εξετάζεται είπε πως, «για να πάει το παιδί σχολείο προϋποθέτει ότι δε θα πάει να το πάρει ο παππούς ή η γιαγιά ή ο γονέας να φύγει από τη δουλειά να πάει να το πάρει και μετά να επιστρέψει».

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ξεκαθάρισε ότι «θεωρούμε βέβαιο ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι σαν το Πάσχα».

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τα 150 και πλέον κρούσματα που διαγνώστηκαν σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και είπε πως «το ζήτημα είναι να αποτρέψεις τη διασπορά στην κοινότητα, γι’αυτό και πήραμε περαιτέρω μέτρα».

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας κι ελπίζουμε όλοι να θυμόμαστε αυτή την περιπέτεια και όχι σαν εφιάλτη», κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει