Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Μπαίνει σε καραντίνα το Κρανίδι

«Και οι 150 νοσούντες στη δομή είναι ασυμπτωματικοί»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο δημαρχείο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι, δήλωσε πως η περιοχή μπαίνει σε καραντίνα και κλείνει η δομή, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον 150 κρούσματα κορονοϊού.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, «τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εδώ προκειμένου να εξετάσουμε τα μέτρα που θα παρθούν για την περιοχή».

«Έχουμε 150 κρούσματα, και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί. Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται νηφαλιότητα», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Έκκληση στους ανθρώπους που είναι στην περιοχή ή έχουν έρθει σε επαφή να μπουν σε καραντίνα 15 ημερών. Η δομή κλείνει. Ο δήμος θα έχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 μέχρι τις 8:00 στις μέρες της καραντίνας» πρόσθεσε και συνέχισε:

«Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1Β2Β3, όλες οι άλλες περιπτώσεις αναστέλλονται. Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους».

«Αναστέλλονται επίσης παζάρια και λαϊκές αγορές», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην προσφυγική δομή, με 150 θετικούς στον κορονοϊό, μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και τον γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει