Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Ανοίγουν ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία από τις 27 Απρίλιου

Κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «Το Πάσχα η ανταπόκριση της κοινωνίας στα δύσκολα μέτρα υπήρξε πρωτοφανής. Μένοντας στον ίδιο δρόμο σύντομα θα μεταβούμε σε μια νέα εποχή, στην οποία πολλά θα έχουν αλλάξει».

«Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης ξεκινάει από τη Δικαιοσύνη» ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας αναφέροντας ότι, «Από τις 27 Απριλίου ανοίγουν τα υποθηκοφυλακεία και τα πρωτοδικεία για προσημειώσεις».

«Η ανταπόκριση της κοινωνίας στα μέτρα υπήρξε καθολική. Οι Έλληνες περάσαμε και αυτό το τεστ της ατομικής ευθύνης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι «για όλα όσα πετύχαμε έως σήμερα ευχαριστούμε τους γιατρούς, νοσηλευτές, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και όλους όσοι εργάζονται στην καθαριότητα και σε άλλα κρίσιμα πόστα».

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η απόσυρση των μέτρων θα πρέπει είναι σταδιακή και μακρόσυρτη. Η αρχή, όπως είπε, μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο και από οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου. Μπορεί να γίνει και από τα σχολεία, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει