Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: Το επίδομα των 800 ευρώ επεκτείνεται σε άλλους 160.000 δικαιούχους

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων μίλησε την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πιλοτικής δίκης υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για θετική εισήγηση όσον αφορά τα αναδρομικά 11 μηνών για τους συνταξιούχος πριν από το νόμο Κατρούγκαλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Βρούτσης, «ενημερώθηκα για αυτές τις πληροφορίες και θέλω να πω ότι η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Αν και εφόσον υπάρξει απόφαση της πιλοτικής δίκης στην οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα την εφαρμόσουμε κατά γράμμα. Δεν μπορώ όμως να τοποθετηθώ σε δημοσιογραφικές πληροφορίες για να σχολιάσω δικαστικές αποφάσεις. Όσο επώδυνη και να είναι η δικαστική απόφαση, γιατί σήμερα δεν υπάρχουν λεφτά, εμείς θα το σεβαστούμε».

Αναφορικά με την επέκταση των δικαιούχων των 800 ευρώ η οποία ανακοινώνεται αύριο, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «πληρώθηκαν 686.000 δικαιούχοι χωρίς το σύστημα να πέσει, και τώρα είμαστε έτοιμοι να υπογράψω αύριο την υπουργική απόφαση, επεκτείνοντας το μέτρο για ακόμη 160 χιλιάδες εργαζόμενους. Θα πάρουν 800 ευρώ μέχρι τέλος του μήνα».

Μέχρι 5 Μαΐου η καταβολή του επιδόματος για τους μακροχρόνια άνεργους

«Μαζί με τους 160 χιλιάδες εργαζόμενους θα πάρουν και 155 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι το επίδομα των 800 ευρώ. Υπάρχει πλατφόρμα που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, η οποία θα διευρύνει την περίμετρο καθώς θα πάει σε επιχειρήσεις μέχρι 20 εργαζομένων. Οποιαδήποτε παθογένεια αντιμετωπίζεται αμέσως», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

«Η καταβολή των 400 ευρώ στους 155 χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους, θα γίνει μέχρι 5 Μαΐου», επισήμανε ακόμη ο υπουργός Εργασίας.

«Ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη η συμμετοχή των επιστημόνων, ξεπερνώντας τους 160 χιλιάδες. Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα πληρώθηκαν 17-18 χιλιάδες voucher. Η εκτίμηση είναι ότι θα πληρωθούν όλοι στις προθεσμίες που έχουμε πει τα 400 ευρώ, μέχρι το τέλος του μήνα. Τα 200 ευρώ επίσης μέσα στον Απρίλιο», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει